ESSENZA Fela Sloe Blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Fela Sloe Blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Katoen perkal is een luxe stof met een heerlijk crispy gevoel. Het voelt zacht en glad aan, ademt goed en is daarom één van onze favoriete stoffen voor op bed, het hele jaar door! Benieuwd wat katoen perkal precies is? We leggen het je uit!

Wat is katoen perkal?

Perkal wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Het verschil met ‘normaal’ katoen is het aantal draden (de thread count) dat gebruikt wordt. Katoen perkal heeft een hogere thread count en fijnere garen en voelt daardoor zachter, gladder en prettiger aan. Hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de stof.


'Katoen perkal is een luxe stof met een heerlijk crispy gevoel. Het voelt zacht en glad aan, ademt goed en is daarom één van onze favoriete stoffen voor op bed'
 
 

Katoen perkal kan het hele jaar door

Katoen perkal is een van onze favoriete stoffen voor op bed en kan het hele jaar door. Het heeft een zachte look – zonder de glans van katoen satijn – en een heerlijk crispy gevoel. Dit knisperende aspect zorgt er ook voor dat de stof lekker koel aanvoelt. In combinatie met de ademende en vochtabsorberende eigenschappen van katoen, is dit het ideale beddengoed voor wanneer jij het sneller warm hebt in bed, maar ook zeker om onder te kruipen tijdens de lente en de zomer.

De voordelen van katoen perkal:

Katoen perkal is zacht, glad en ademend. Dit zijn de belangrijkste voordelen van perkal:

- zachte, gladde stof

- crispy en koel

- blijft lang mooi

- makkelijk in onderhoud

Percale katoen

Bij ESSENZA HOME vind je prachtig bedtextiel van percal katoen. Van ESSENZA hebben we stijlvol bedtextiel met geweldige bloemenprints en in de mooiste kleuren. Van Marc O'Polo hebben we dekbedovertrekken met moderne prints en in zachte kleuren. COVERS & CO biedt ook een collectie aan dekbedovertrekken van perkal katoen die ongetwijfeld een glimlach op je gezicht zullen toveren. Eén ding is zeker: welk merk je ook kiest, onder een perkal dekbedovertrek zul je goed slapen!

 

Hoe onderhoud ik katoen perkal?

Katoen perkal is makkelijk in onderhoud. Je kunt een perkal dekbedovertrek wassen op 60 graden en drogen in de droogtrommel op lage temperatuur. Strijken kan op maximaal 110 graden. Perkal zal dankzij de hoge weefdichtheid niet snel pillen en blijft er lang mooi uitzien. Lekker duurzaam dus! 

Ontdek onze katoen perkal dekbedovertrekken: