ESSENZA Donna Uni Bright terra Top lange mouw SESSENZA Donna Uni Bright terra Top lange mouw S

Bij ESSENZA HOME zetten we grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Een van deze stappen is het steeds vaker kiezen voor milieuvriendelijke materialen voor bijvoorbeeld ons bed- en badtextiel, maar ook voor ons homewear. Het materiaal modal is daar een mooi voorbeeld van. Geen idee wat dit materiaal inhoudt? Wij leggen het je met alle liefde uit.

Wat is het materiaal modal?

Modal is een natuurlijk en plantaardig materiaal dat gemaakt wordt van de houtpulp van beukenbomen die groeien in speciale, duurzaam beheerde bossen in Europa. De bomen hoeven niet kunstmatig te worden aangeplant, omdat de beukennootjes die van de bomen vallen vanzelf uitgroeien tot nieuwe bomen.

Bijna alles van de boom kan worden gebruikt, waardoor het productieproces zeer efficiënt is en er 10-20 keer minder water nodig is dan bijvoorbeeld bij de productie van katoen. Het verven van modal is ook veel gemakkelijker, en dus duurzamer, dan katoen.

Dit materiaal wordt vaak gecombineerd met andere vezels als bijvoorbeeld katoen of elastaan. Deze verschillende combinaties zorgen ervoor dat het item dat geproduceerd wordt iets sterker of rekbaar wordt.

Wat zijn de voordelen van modal?

Modal heeft dus naast het feit dat het een duurzamer materiaal is, nog vele andere voordelen. Modal:

  • is goed bestand tegen wassen;
  • krimpt niet;
  • is kleurvast;
  • ademt goed door;
  • voelt super zacht aan;
  • is soepel.

Modal is dus niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel comfortabel! Het wordt ook niet voor niets kunstzijde genoemd. Daarom gebruiken we dit materiaal graag voor ons homewear. Want homewear moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook fijn zijn om te dragen. En met modal zit dat (letterlijk) wel goed!

Shop homewear van modal:

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van dit fijne materiaal? Shop dan hier jouw lievelingsitems gemaakt van modal: