DIY BloemenkerstboomDIY Bloemenkerstboom
Wij zijn gek op bloemen! Vers in de vaas, als print op bed of groots aan de muur – het kan ons niet gek genoeg. En dat bracht ons op een idee voor de kerstboom. Waarom versieren we hem dit jaar niet met bloemen in plaats van ballen? Zo gezegd, zo gedaan. Onze stylist Soraya ging aan de slag en creëerde deze magische bloemenboom.

Soraya: “Ik koos voor een bloemenboom met een elegante veldboeketlook. Voor de basis gebruikte ik ongeveer 230 kunstrozen op clip en dit vulde ik aan met een stuk of 60 satijnen bloemen in verschillende vormen, kleuren en formaten voor het ultieme veldboeketgevoel.* Van klaproos tot Bereklauw en van Franse tulp tot lavendeltak; ik mixte van alles door elkaar. De gemiddelde grootte van de bloemkoppen die ik gebruikte is 10-15 cm doorsnede. Deze grote koppen geven de boom een weelderige en voluptueuze look!"

De kunstbloemen leenden we van Tuincentrum Van den Hurk in Culemborg. Ben je op zoek naar meer kerst- en interieurinspiratie? Breng dan zeker een bezoekje aan de betoverende kerstshow bij Van den Hurk! Meer informatie vind je op: www.tuincentrumvandenhurk.nl.

Geïnspireerd?

Wil je zelf ook een bloemenboom maken? Hieronder legt Soraya je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt. Veel succes!

DIY BloemenkerstboomDIY Bloemenkerstboom

Stappenplan

Stap 1: Verlichting

De basis van iedere kerstboom is natuurlijk de kerstverlichting! Hiermee starten we het kerstboomproject. Neem even de tijd om de lampjessnoer goed in je boom te verwerken. Met wat meer tijd en aandacht, wordt je boom veel mooier verlicht! Dit is hoe onze stylist Soraya het aanpakt:

Kies voor een lange lampjessnoer; liever te lang dan te kort.Leg het snoer op de grond uit en begin met het eerste lampje bij de stekker. Deze zet je vlakbij de stam van je boom vast; je begint dus onderaan de boom.Werk met het lichtsnoer van het begin van de tak naar het eind van de tak en zet het lichtsnoer op verschillende punten vast. Je zigzagt als het ware je snoer in de boom.Vastzetten doe je eenvoudig met knijpringetjes (kleine flexibele metalen ringetjes die je dicht kunt knijpen).Zo werk je helemaal naar de top van de boom toe.

Stap 2: Sorteer je bloemen

Je lampjes zitten erin. Tijd voor de bloemen. Leg alle bloemen handig en overzichtelijk op de grond. Soort bij soort of kleur bij kleur, net wat je handig vindt. Wij gebruikten als basis voor onze versiering ongeveer 230 kunstrozen op clip in 3 verschillende kleuren. Daarnaast gebruikten we zo’n 60 prachtige satijnen bloemen op steel in verschillende soorten, kleuren en formaten. We legden deze soort bij soort om een goed overzicht te hebben.

Stap 3: Creëer de basislijn in je boom

Begin met de bloemen waar je het meeste van hebt. Wij creëerden een basislijn met de rozen op clip (bloemen op clip zijn reuzehandig omdat je geen bevestigingsmateriaal nodig hebt en je ook geen stelen hoeft weg te werken af te knippen!). We gebruikten 3 verschillende kleuren rozen en plaatsten deze om en om in de boom. We starten bovenaan in de top van de boom en werken in een spiraal naar beneden. Zorg dat je genoeg ruimte overhoudt tussen de lijnen zodat je straks je lijnen dikker kunt maken met de rest van de bloemen op clip.

Stap 4: Breid je hoofdlijn uit

Geef nu de basislijn in je boom meer volume door extra bloemen toe te voegen onder en boven de basislijn – wel direct er tegenaan zodat de spiraalvorm zichtbaar blijft.

Stap 5: Style je boom af

Wij kozen voor een ‘veldboeket’ look in de boom en daarvoor gebruikten we ongeveer 60 grote satijnen bloemen in allerlei vormen, kleuren en formaten. Juist door verschillende soorten en kleuren te mixen, creëer je dat ultieme veldboeket gevoel. Belangrijk om op te letten: werk de stengels van de bloemen goed weg. Bij kunstbloemen zijn de stelen meestal makkelijk om te buigen, je kunt ze eventueel ook afknippen met een kniptang. Verder geldt: ga lekker los! Een springende tak hier, een opvallende bloem daar en ga zo maar door.

Tip!

Wil je je mooi versierde boom huisdier- of kinderproof maken, zet dan de onderste bloemen extra goed vast met ringetjes of ijzerdraad. Je kunt de boom ook iets hoger in de ruimte zetten, bijvoorbeeld op een leuke bijzettafel of op een mooie kruk.

Gelukt?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw creatie! Maak een foto van je bloemenkerstboom en deel hem met ons op Instagram of Facebook via de hashtag #essenzahome.

DIY BloemenkerstboomDIY Bloemenkerstboom
DIY BloemenkerstboomDIY Bloemenkerstboom
DIY BloemenkerstboomDIY Bloemenkerstboom