DIY: Kerstkrans met bloemenDIY: Kerstkrans met bloemen
Waarom zou je een kant-en-klare kerstkrans kopen als je heel gemakkelijk zelf een stijlvol exemplaar met bloemen kunt maken? In deze DIY laten we je stap voor stap zien hoe je deze beeldschone krans maakt in an easy way. Veel plezier!

Dit heb je nodig:

- Strokrans
- Mos
- Diverse groene twijgen 
- Dennentakjes
- IJzerdraad  
- Droogbloemen
- Bessen
- Snoeischaar
- Wit geverfd aspergeblad
- Eucalyptus

Zo maak je de kerstkrans

1. Bedek de strokrans volledig met het mos. Verdeel driekwart van de twijgen en de dennentakjes dakpansgewijs over het mos. Hoe meer je deze twee mixt, hoe natuurlijker de krans er aan het einde uitziet!

2. Wikkel het ijzerdraad om de hele krans zodat het mos, de twijgen en de dennentakjes goed blijven zitten. Doordat je de krans straks verder decoreert met droogbloemen en bessen, zal het ijzerdraad aan het einde niet meer zichtbaar zijn.

3. Maak van de rest van de twijgen en dennentakjes, de droogbloemen en de bessen kleine boeketjes (zie foto's hieronder). Ook hier geldt: hoe wilder, hoe natuurlijker!

4. Wikkel het ijzerdraad rond de steeltjes om de boeketjes bijeen te houden. Zorg ervoor dat de boeketjes aan de onderkant kort worden afgesneden - dit maakt het straks makkelijker om ze in de krans te verwerken. Snijden gaat het makkelijkst met een snoeischaar.

Je hebt ongeveer 8 à 10 van deze kleine boeketjes nodig om de krans rijk te decoreren:

bloemen voorbereiden voor kransbloemen voorbereiden voor krans
bloemen binden als voorbereiding voor kransbloemen binden als voorbereiding voor krans
Draat om de bloemen wikkelen voor stevigheidDraat om de bloemen wikkelen voor stevigheid

5. Wikkel het draad nog één keer goed om de krans voor extra versteviging.

6. The time has come to decorate! Steek de kleine boeketjes tussen het dennengroen en de twijgen, zodat het lijkt alsof ze uit de krans komen en zorg ervoor dat de stelen van de mini-boeketjes niet meer zichtbaar zijn. Wikkel het ijzerdraad tussen de boeketten door, zodat ze goed op hun plek blijven zitten.

7. Om de krans nóg mooier te maken, voeg je tot slot het witte aspergeblad (of iets vergelijkbaars) en de eucalyptus toe aan de krans. Schuif de stelen tussen het draad en de takken, zodat ze goed blijven zitten. Heb je zelf nog meer droogbloemen in huis? Mix & match dan voor een extra rijke en persoonlijke twist! 

Voilà: je zelfgemaakte kerstkrans is klaar. Hang hem aan de deur voor een warm welkom of leg hem neer op tafel. Welk plekje je de krans ook geeft, met deze eyecatcher haal je het kerstgevoel direct in huis!

Zo creëer je een feestelijke tafelstyling voor KerstZo creëer je een feestelijke tafelstyling voor Kerst

Zo creëer je een feestelijke tafelstyling voor Kerst

Ben je nog op zoek naar inspiratie om de tafel feestelijk te dekken voor het kerstontbijt of het kerstdiner? In deze blogpost hebben we de tafel op twee stijlvolle manieren gedekt met een kerstkrans als prachtige eyecatcher!