ESSENZA Iva Okergeel Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Iva Okergeel Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Summer is on its way en wij kunnen niet wachten! Het enige nadeel van de zomer is (tromgeroffel...) de warme nachten. Wie heeft er in de zomer niet regelmatig plafonddienst? Wij tippen je de meest summer proof dekbedovertrekken, hoeslakens én pyjama's zodat jij tijdens de warme nachten gewoon lekker door kunt slapen.

Fela dekbedovertrekFela dekbedovertrek

Koele overtrekken voor zomerse nachten

Iedereen kent het wel, de nachten waarin je niet in slaap komt, omdat de temperatuur in de slaapkamer maar niet wil dalen. Door het kiezen van het juiste materiaal beddengoed kun je al een hoop verschil maken. Katoen percal bijvoorbeeld, één van onze favoriete stoffen op bed, voelt lekker koel aan en ademt goed. Perkal katoen heeft een crispy touch wat het frisse effect versterkt. In combinatie met de vochtabsorberende eigenschappen van katoen, is dit wat ons betreft het ideale materiaal voor een summer proof bed!

Cooling katoen satijn voor de zomer

Ben je gek op katoen satijnen dekbedovertrekken? Ook dit materiaal is zeer geschikt om tijdens de zomer op bed te leggen. Katoen satijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Deze fijne stof is koel in de zomer en warm in de winter. Net als katoen perkal, all year round! 

Combineer je katoen satijnen dekbedovertrek met een hoeslaken van katoen satijn voor het ultieme effect!  

ESSENZA Lenthe Cool Gray Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Lenthe Cool Gray Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Premium Percale Ijsblauw Hoeslaken 120 x 200 cmESSENZA Premium Percale Ijsblauw Hoeslaken 120 x 200 cm

Comfortabele hoeslakens voor een koel gevoel

Ook wat hoeslakens betreft, kiezen we in de zomer het liefste voor katoen perkal. Net als dat je tijdens warme nachten het beste onder een dekbedovertrek van katoen perkal kunt liggen, raden wij aan om je bed op te maken met een hoeslaken van hetzelfde materiaal. Zo lig je tussen goed doorademende en koele lakens.

Tip : Leg je klassieke witte hoeslaken terug in de kast en kies eens voor een kleurrijk hoeslaken. Dit geeft een prachtig contrast en geeft je kamer een chique hotellook! Ontdek hier de mooiste combinaties dekbedovertrekken en hoeslakens.

Luchtige pyjama's voor warme zomernachten

ESSENZA heeft alles in huis om er tijdens warme nachten comfortabel, koel én elegant bij te liggen. Van de meest trendy pyjamashorts tot beeldschone nachtjurkjeswe've got you covered! Met zachte, ademende en koele stoffen als viscose, katoen en modal, geniet jij deze zomer van ultiem comfort. Maak nu snel een keuze uit de mooiste kleuren en prints, 'cause the temperature is rising!