Zo haal je het meeste uit je staycationZo haal je het meeste uit je staycation
Sterren als Heidi Klum en George Clooney doen het al jaren: ze brengen hun vakantie het liefste thuis door. En aangezien onze vakantieplannen dit voorjaar niet door kunnen gaan, vieren we deze meivakantie gewoon lekker thuis onder de noemer 'staycation'. Met deze tips geniet je optimaal van je vakantie onder eigen dak!

Het vakantiegevoel to go

Stel dat je je nu bevond op een prachtig vakantieoord, zou je dan je werkmails beantwoorden, lange to-do lijsten schrijven of een grote voorjaarsschoonmaak houden? Nee! En daarom moet je dat nu - we know it's hard - tijdens je staycation ook niet doen. Geniet van de vrije tijd, komt tot rust en neem de tijd voor elkaar - net zoals je normaal op vakantie doet.

Op vakantie lig je waarschijnlijk te chillen op het strand, luister je naar muziek, lees je een boek, bezoek je musea, ga je lekker uit eten in mooie restaurants en ontspan je in de spa. Deze dingen hoef je niet te missen! Lees hier de ultieme tips om je droomvakantie naar huis te halen:

ESSENZA Kimono'sESSENZA Kimono's

Geniet van de voorjaarszon met muziek en je favo boek

Geniet van de eerste zonnestralen van het jaar in de tuin of op je balkon. Luister naar je favoriete muziek of lees eindelijk dat ene dikke boek dat al maanden op je ligt te wachten. Wist je trouwens dat lezen écht ontspannend werkt? Onderzoekers hebben aangetoond dat het stress vermindert. Dus start reading & stop stressing! 

Breng het museum naar huis

Goed nieuws voor alle kunstliefhebbers die in de vakantie graag musea bezoeken! Vanwege de coronacrisis bieden veel musea nu digitale exposities en rondleidingen door het museum aan. Zo kun je rustig thuis naar de kunstwerken en schilderijen kijken en heb je geen last van de drukte rondom de echte must-sees! Deelnemende musea zijn onder andere:

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Van Gogh Museum in Amsterdam

Mauritshuis in Den Haag

 

Een sportieve thuisvakantie

Ben jij van de actieve vakanties? Ga dan thuis aan de slag en gebruik deze tijd om nieuwe sporten óf dansstijlen uit te proberen. Juist nu vind je online een uitgebreid aanbod aan cursussen, work-outs en 30-day challenges, waarvan er vele zelfs gratis worden aangeboden. En met de perfecte sportoutfit wordt je home work-out nóg leuker!

ESSENZA Rue Aurelie Cafe Noir LeggingsESSENZA Rue Aurelie Cafe Noir Leggings
ESSENZA Shanice Belen Forest green Top korte mouwESSENZA Shanice Belen Forest green Top korte mouw
ESSENZA Donna Uni Donkerbruin Top 3/4 mouwESSENZA Donna Uni Donkerbruin Top 3/4 mouw

Candlelight dinner met je lover

Uit eten gaat even niet door, maar wist je dat heel veel restaurants speciaal voor deze crisistijd hun fantastische gerechten ook thuisbezorgen? Van verse soepen tot pannenkoeken en hele kaasplanken met bijpassende wijn: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het thuis laten bezorgen. Zo support je ook meteen de restauranteigenaren in deze moeilijke tijd. 

Houd je zelf van koken? Gebruik dan deze staycation om een luxe diner van meerdere gangen op tafel te toveren voor je lover. Op internet vind je talloze recepten en inspiratie om de meest heerlijke gerechten op tafel te toveren. Dek de tafel met prachtig porselein en stijlvol tafeltextiel en steek een paar kaarsjes aan, zodat het net lijkt alsof je in een restaurant zit. Het beste aan thuis dineren? Niemand hoeft de bob te zijn en dat betekent - wijnen, wijnen, wijnen!