ESSENZA Leila Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Leila Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Jarenlang lag er in menig slaapkamer een klassiek, helder wit hoeslaken op bed. But times are changing en daarmee ook de kleur van je hoeslaken! Vind je het lastig om te kiezen welke kleur hoeslaken prachtig staat bij je dekbedovertrek? Laat ons je helpen! Kies eerst de kleur van je dekbedovertrek:

De mooiste groene combinaties

Groen, groener, groenst! Groen is al jaren een absoluut favorietje in veel verschillende tinten. Mosgroen, Dusty green of dennengroen... Ze vallen allemaal in de smaak! Groen geeft een rustige en natuurlijke sfeer in het interieur en dat is precies wat je in de slaapkamer nodig hebt. Heb je een uni groen dekbedovertrek? Combineer dit overtrek dan met een andere groentint voor een harmonieus effect of kies een andere natuurlijkse, aardse kleur als taupe of klei. Heb je een groen dekbedovertrek met een andere accentkleur? Kies dan een hoeslaken in deze accentkleur voor een prachtig contrast!

ESSENZA Leila Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Leila Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Teada Moss Duvet cover 240 x 220 cmESSENZA Teada Moss Duvet cover 240 x 220 cm

Bijpassende hoeslakens voor groene dekbedovertrekken


De mooiste blauwe combinaties

Blauw is er in de mooiste kleuren: van nachtblauw tot donkerblauw en van hemelsblauw tot ijsblauw. Deze shades zijn perfect te combineren met andere kleuren. Voordat je een kleur kiest, kijk eens goed naar je dekbedovertrek. Komt er naast blauw nog een andere accentkleur in voor? Kies dan eens voor een hoeslaken in die kleur voor een prachtig, kleurrijk contrast. Heb je een unikleurig dekbedovertrek? Blijf dan in de blauwtinten voor een beeldschone ton sur ton look of kies voor een gangbare bruintint als lederbruin voor een krachtig effect.

ESSENZA Yule Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Yule Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Leila Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Leila Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bijpassende hoeslakens voor blauwe dekbedovertrekken

 


De mooiste gele combinaties

Wat ons betreft is geel een van de mooiste kleuren die je interieur een warm gevoel geeft. Bovendien is geel uitnodigend en is het de ideale kleur om je interieur van een vintage look te voorzien. In combinatie met de mooiste prints geeft deze kleur je interieur een frisse en zomerse vibe. Wil je graag een kleurrijk hoeslaken onder je gele dekbedovertrek leggen? Kies dan eens een hoeslaken in dezelfde geeltint voor een krachtig effect. Wil je het over een andere boeg gooien en afwijken van geeltinten? Neem dan een kleur uit de print van je dekbedovertrek en kies een hoeslaken in die kleur. Dit geeft een speels contrast! Groen en bruin lenen zich perfect voor dit kleurrijke contrast.

ESSENZA Minte Olive Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Minte Olive Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Odilia Deep sea blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Odilia Deep sea blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bijpassende hoeslakens voor gele dekbedovertrekken

 


De mooiste roze combinaties

Of de ondergrond van je dekbedovertrek nu roze is of het dat om een roze print gaat, combineer je dekbedovertrek eens met een kleurrijk hoeslaken. Kies een oesterkleurig hoeslaken, een zoete rozetint of ga eens voor prachtig marsala. Of kijk eens goed naar het patroon van je dekbedovertrek. Welke kleuren kom je daar tegen? Kies een accentkleur uit het dessin van je overtrek en ga voor een hoeslaken in die specifieke kleur. Super fancy!

ESSENZA Karli Darling pink Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Karli Darling pink Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Tesse Cherry red Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bijpassende hoeslakens voor roze dekbedovertrekken

 


De mooiste witte combinaties

Een klassiek wit dekbedovertrek is altijd goed en geeft een frisse uitstraling aan je slaapkamer en daarom hebben we vaak allemaal wel een witte set in huis. Door een wit dekbedovertrek met een wit hoeslaken te combineren, creëer je een heldere en serene look, maar je witte dekbedovertrek komt mooier tot z'n recht door hem te combineren met een kleurrijk hoeslaken. Combineer een tijdloos wit overtrek met een hoeslaken in tinten als Dusty rose, taupe of mosgroen en laat je witte dekbedovertrek stralen als nooit tevoren! Of geef wit net iets meer kracht met een hoeslaken in een bruintint. Classy but sassy!

ESSENZA Amadee Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Amadee Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Zeva Oyster Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Zeva Oyster Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bijpassende hoeslakens voor witte dekbedovertrekken


De mooiste bruine combinaties

Brown is the new black! Heb jij een prachtig bruin dekbedovertrek op bed liggen en wil je deze krachtiger uit laten komen? Combineer het overtrek dan met een kleurrijk hoeslaken in een bijpassende bruintint voor een chique ton sur ton look. Wil je liever iets anders dan bruin? Ga dan voor een hoeslaken in een kleur die terugkomt in het dessin van je dekbedovertrek. Zo geef je je bed een bijzondere uitstraling! Tip van onze stylisten: heb je een uni dekbedovertrek? Kies dan eens een hoeslaken in een aardse paarstint als contrastkleur. Dit geeft een hele klassieke, natuurlijke vibe! Hierbij valt te denken aan helder lila, stijlvol marsala of een warme burgundy tint.

ESSENZA Isabelle Donkerbruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Isabelle Donkerbruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Teades Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Teades Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Bijpassende hoeslakens voor bruine dekbedovertrekken