ESSENZA Resilient Soul collectieESSENZA Resilient Soul collectie

Heb je ons nieuwste lentethema Resilient Soul al ontdekt? In deze collectie vind je de mooiste, heldere blauwtinten die afgewisseld worden met roze accenten. Zoals altijd bij ESSENZA onthullen we ook in dit chapter iconische bloemenprints, geinspireerd op werk van de Oude Meesters. Het thema brengt een nieuwe, verfrissende energie en nodigt je uit om sereniteit en rust in je interieur aan te brengen. Als iemand alles weet over ons nieuwe thema en het ontstaan ervan, is het ESSENZA’s concept & design creative Manon. In dit interview vertelt ze je graag alle ins & outs!

Even een inkomertje. Kun je ons meer vertellen over de inspiratie achter het thema Resilient Soul?
‘Onze mateloze fascinatie voor Oude Meesters en de natuur is opnieuw duidelijk zichtbaar binnen dit thema. De natuur gaat nooit uit de mode, en staat voor tijdloosheid. Tegelijkertijd kunnen we met onze designs on edge zijn door onze manier van kleur geven en composities bepalen. Daarnaast hebben we ons dit seizoen in het bijzonder laten inspireren door de verfijning van eeuwenoude, porseleinen schilderkunst. De combinatie van blauwtinten met het zachte vanilla laten deze link duidelijk zien: modemerk Valentino is hiervoor de grote inspirator geweest. Het thema moest verder iets veerkrachtigs hebben, en dat hebben we gevonden in de heldere blauwtinten in combinatie met klassieke prints’.

Rijke, heldere blauwtinten voeren dus de boventoon in het thema. Welk gevoel roepen deze bij je op?
‘Totale rust. Azur blue en ice blue geven mij een gevoel van helderheid en ruimte. Deze twee kleuren zijn dan ook mijn favorieten binnen de collectie. Lichtblauw heeft een ontspannen werking, en dat is naar mijn idee het belangrijkste element voor een slaapkamer. Daarnaast vind ik azur blue een prachtige kleur; het zit net tegen lavendel aan en dat maakt deze tint heel sprankelend en krachtig. Het is een kleur die mij inspireert op een relaxte manier’.

Shop Manon's voorjaarsfavorieten:

Hoe hoop je dat deze collectie een frisse blik werpt op hedendaagse beddengoedtrends?
‘De huidige trends zijn duurzame en natuurlijke materialen, neutrals en het mixen en matchen van verschillende patronen- en materialen. De slaapkamer is een ruimte waar je gemiddeld 30% van de dag doorbrengt; je gaat er naartoe om op te laden voor een nieuwe dag. Dat wil je doen in een setting die voor jou prettig aanvoelt en waarin je sneller en aangenamer in slaap valt. Ik hoop dat er steeds meer huishoudens zijn waar de slaapkamer alle aandacht krijgt die het verdient’.

‘We willen graag inspireren met een sophisticated mix van prints en kleuren voor een fijne ambiance. Een interieur vraagt om goede basics en een paar statement pieces, oftewel eyecatchers. Beiden ontwikkelen we binnen ESSENZA, zoals ons uni Minte dekbedovertrek maar ook veel accessoires in effen kleuren van warme materialen. Waar onze kracht ligt, is het maken van uitgebalanceerde combinaties. Dit is een zorgvuldig proces dat we, met iedere set die we samenstellen, weer opnieuw bekijken. Op deze manier zijn wij ervan overtuigd dat je met ESSENZA een ultieme eigen sfeer kunt maken, of je nu houdt van bloemen en rijke prints of juist van sereniteit en uni. Durf te combineren: een sierkussen of sprei mag een onverwachtse kleur hebben tegenover de rest van het kleurenpalet. Dat maakt het geheel uniek’.

 ESSENZA Maere Hazy Blue Vloerkleed 180 x 240 cm ESSENZA Maere Hazy Blue Vloerkleed 180 x 240 cm

Kun je ons meer inzicht geven in het proces achter de kleurkeuzes? Hoe heb je ervoor gezorgd dat ze naadloos samenkomen in de gehele collectie?
‘Ik start het seizoen altijd met een kleurenstudie. Wat zien we in het modebeeld en wat zijn belangrijke combinaties binnen het interieur? Ook laat ik me inspireren door trendwatchers, maar ik houd wel altijd in mijn achterhoofd dat de kleurkaart naadloos aansluit bij de elegante uitstraling van ESSENZA. De kleurkaart van een seizoen eerder is altijd de basis waar ik mee start. Kleuren krijgen vaak een andere toon, maar veranderen niet ineens volledig’.

‘Als voorbeeld: ik zorg ervoor dat er in ieder thema een monochroom kleurenpalet zit. Dat is fijn, om zo kleine nuances in patronen aan te brengen. Als merk wil je ieder seizoen weer iets nieuws laten zien, maar ook niet te veranderlijk zijn. Het vasthouden aan old time favorites werkt voor mij heel erg. Als de basis goed staat, is er ruimte om trendkleuren mee te laten spelen binnen de collectie. Zij geven het geheel net dat eigenzinnige accent’.