Nieuwe collectieNieuwe collectie


Ken jij fotograaf en interior addict Roel Marius al? Misschien heb je hem al eens eerder voorbij zien komen in een interview op ons blog, of op de ESSENZA social mediakanalen. Je kunt hem ook kennen via zijn prachtige Instagram-account, waar hij niet alleen mooie interieurs deelt, maar ook hotspots om te bezoeken
. De fotograaf is namelijk gespecialiseerd in het vastleggen van interieurs voor designers, hotels en lifestylebrands, in combinatie met styling. Om het nieuwe seizoen in te luiden stelden wij Roel zes vragen waarmee we jou hopen te inspireren bij het stylen van je interieur.

1. Roel, welke trends, kleuren en materialen spreken jou dit voorjaar extra aan, en waarom?
‘Ik probeer zelf weg te blijven van trends; ik vind het belangrijker dat ik iets mooi vind, ongeacht of het in het huidige modebeeld te zien is. Na de donkere winterperiode vind ik het fijn om licht aan te brengen in huis, bijvoorbeeld met lichtgekleurde woonaccessoires. Ik gebruik nog niet teveel opvallende kleuren omdat ik dit graag verder in het seizoen opbouw richting de zomer. Een vast voorjaarsritueel is het halen van mimosa’s (mijn lievelingsbloem) op de bloemenmarkt: in de lente heb ik een enorme behoefte aan iets bloeiends in huis. Verder zoek ik graag de balans in mijn interieur, en dit voorjaar doe ik dat graag met de groentinten die je nu veel ziet. Bijvoorbeeld de ESSENZA Tesse-print in de kleur greenish’.

2. Hoe zorg jij ervoor dat je interieur in lentesferen komt? Doe je dit met een specifiek kleurgebruik, ga je los met verf of houd je het juist subtiel?
‘Ik ben team subtiel, dus zoals eerder genoemd kies ik graag voor lichte accessoires- en materialen. Waar ik in de winter meer neig naar fluweel, vind ik een natuurlijke stof zoals linnen in de lente mooier. Afgelopen najaar had ik het Furry plaid in denim op mijn bed liggen, nu neig ik naar een luchtige look & feel. Ik geloof erin dat je interieur altijd in beweging blijft en nooit af is. Het groeit met je mee en blijft altijd in ontwikkeling’.

3. Wat is jouw ultieme stylingtip als het gaat om woonaccessoires?
‘Je kunt ze gemakkelijk veranderen en wisselen, daarom vind ik het leuk om woonaccessoires als try-out te gebruiken. Wil je experimenteren met een opvallende kleur die eigenlijk uit je comfort zone gaat? Begin dan eens met accessoires en kijk of de kleur wat voor je is. Ook beddengoed is hier ultiem geschikt voor. Probeer gewoon eens iets anders uit met accessoires; je kunt het daarna altijd nog groter aanpakken met bijvoorbeeld een muurkleur’.

Wil je net zo’n lenteklaar interieur als Roel Marius?

Shop de look hier:


ESSENZA Tracy Juliette Beauty CaseESSENZA Tracy Juliette Beauty Case

4. Heb jij een signatuur, waaraan anderen jouw werk en/of interieur kunnen herkennen? Wat is nou typisch Roel?
‘De kleur blauw is typerend voor mij, ik heb zelfs een eigen kleur blauw mogen ontwikkelen voor een verfmerk. Verder vind ik dat een huis mag leven: mijn signatuur fotografie is het levendig vastleggen van een interieur. Dat je binnenkomt en je welkom voelt, en dat de sfeer er uitnodigend is. Dat vind ik belangrijk en dat begrijpt ESSENZA ook heel goed’.

5. Benoem jouw drie persoonlijke favorieten uit onze nieuwe collectie, en vertel ons waarom.
‘Ik ben gek op de Tesse-print, omdat ze elegant en subtiel is en tegelijkertijd een mooi statement creëert. Tesse is klassiek en modern en daardoor perfect voor ieder interieur. Verder het Dirce dekbedovertrek: de prachtige, gedempt groene tonen in combinatie met het lichtpaars zijn erg spring proof. Ik zou mijn beddengoed romantisch afstylen met het Knitted ajour plaid in antique white: voor het voorjaar een echte must-have’.

6. Wat is jouw kijk op homewear? Draag je dit graag in huis?
‘Voor heren merk ik dat er nog veel terrein te winnen is. Ik ben laatst op zoek gegaan naar stylish pyjama’s voor heren, en moest uitwijken naar een buitenlands merk. Ik vind de kamerjassen van ESSENZA wel erg mooi: elegant en subtiel, maar niet te overdadig. Ook de Marc O’Polo badjassen, en dan vooral de exemplaren met wafelkwaliteit, brengen een echte hotel vibe aan in je woning’.


In the spotlights:
Tesse greenish dekbedovertrekset


De Tesse is een decoratieve ornamentale print. Ornamenten, of, zoals in het 17de eeuwse Nederlands, ‘versierselen’ werden toentertijd veelvuldig toegepast. Het origineel van deze print is een ets uit 1817 uit het archief van het Rijksmuseum in Amsterdam. Op dit dekbedovertrek is de Tesse geplaatst als een paneelprint waarbij de zijkanten een andere kleur krijgen. Gemaakt van katoen satijn is dit zonder twijfel onze favoriete stof voor op bed. Dit voelt niet alleen luxe, maar ziet er ook luxe uit.

ESSENZA Tesse Greenish Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Tesse Greenish Dekbedovertrekset 140 x 220 cm
ESSENZA Tesse Greenish Dekbedovertrekset 140 x 220 cmESSENZA Tesse Greenish Dekbedovertrekset 140 x 220 cm