ESSENZA Flora Nightblue Vloerkleed 180 x 240 cmESSENZA Flora Nightblue Vloerkleed 180 x 240 cm

Een vloerkleed is een must-have piece voor in je interieur en mag absoluut niet ontbreken. Om je te inspireren, showen we je in deze blogpost onze mooiste vloerkleden van dit moment. Zo maken we het je extra gemakkelijk om een nieuwe fluwelen favoriet te kiezen! Ontdek onze favorieten nu:

Onze favoriete rechthoekige vloerkleden

Rechthoekige vloerkleden zijn perfect om ruimtes af te bakenen en om meubels te highlighten. Leg maar eens een rechthoekig vloerkleed onder je bank, dan zal je zien dat dit de living afbakent én dat de bank het stralende middelpunt wordt. Dit zijn onze favorieten:

ESSENZA Flora Nightblue Vloerkleed 180 x 240 cmESSENZA Flora Nightblue Vloerkleed 180 x 240 cm

Flora Nightblue vloerkleed

Dit vloerkleed toont print Floor, een afgeleide van onze bestsellerprint Fleur, maar dan uitgevoerd in tonale kleuren. Hierdoor krijg je een prachtige, subtiele en klassieke print die elke slaap- of woonkamer een instant chique look geeft. De Floor dankt haar allure aan stille eenvoud doordat de print tone-in-tone is opzet, zonder de diepte van de iconische bloemenprint te verliezen.

ESSENZA Tesse Reef green Vloerkleed 120 x 180 cmESSENZA Tesse Reef green Vloerkleed 120 x 180 cm

Tesse Reef green vloerkleed

De stijlvolle Tesse print op dit vloerkleed is een decoratieve ornamentale print. Ornamenten, of, zoals in het 17de eeuwse Nederlands, zijn ‘versierselen’ en werden toentertijd veelvuldig toegepast. Vormen van het ornament worden gekenmerkt door stilering, symmetrie of herhaling van een motief. Voor deze print Tesse zijn deze drie kenmerken duidelijk zichtbaar. Het origineel van deze print is een ets uit 1817 uit het archief van het Rijksmuseum.

De mooiste ronde vloerkleden

Round, round, baby, round, round… Ronde vloerkleden zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Ronde vormen verzachten de strakke lijnen in het interieur en met een mooi rond vloerkleed is dat zo gepiept.

 

ESSENZA Isabelle Carpet Forest green 180 cmESSENZA Isabelle Carpet Forest green 180 cm

Isabelle Forest green vloerkleed

Oh Isabelle, wat ben je mooi! De bloemenprint schittert als nooit tevoren tegen de bosgroene achtergrond. Stoer en romantisch tegelijk. Waar je dit vloerkleed ook neerlegt, succes gegarandeerd.

ESSENZA Isabelle Marsala Vloerkleed 180 cmESSENZA Isabelle Marsala Vloerkleed 180 cm

Isabelle Marsala vloerkleed

Oh Isabelle, wat ben je mooi! De bloemenprint schittert als nooit tevoren tegen de marsala kleurige achtergrond. Mysterieus en romantisch tegelijk. Of je dit ronde vloerkleed nu in je woonkamer of in je slaapkamer neerlegt, hij steelt sowieso de show.

Shop jouw perfecte maat vloerkleed

Op zoek naar meer advies?

Een mooi vloerkleed uitkiezen is niet zo moeilijk, maar het juiste formaat vloerkleed kiezen kan nog lastig zijn. Net als het uitkiezen van de plek waar je jouw beeldschone exemplaar neer moet leggen. In deze blogpost geven we op beide vragen antwoord. Easy does it!