ESSENZA Servies GalleryESSENZA Servies Gallery

Het lijkt zo simpel, maar ga er maar aan staan: het perfecte roerei klaarmaken is een kunst op zich. Vanessa, van Culinessa laat ons stap voor stap zien hoe je dit doet. Zodat jij straks met Pasen (of iedere andere zondagse brunch) indruk kunt maken op je schoonfamilie, je vrienden of je lover. 

ESSENZA Gallery ServiesESSENZA Gallery Servies

Ingrediënten voor het perfecte roerei 

  • 15 gr bieslook
  • Stuk Parmezaanse kaas
  • 6 biologische eieren (m/l)
  • 90 ml volle melk 
  • zout en peper
  • flinke klont boter 
     

Lekker voor erbij 

  • Briochebrood
  • Gerookte zalm
  • Asperges (groen of wit)
 

Zo maak je dit roerei deluxe

1) Hak de bieslook fijn, rasp wat Parmezaanse kaas en zet apart. 
2) Breek de eieren in een kom en kluts samen met de volle melk tot een geheel.
3) Breng op smaak met zout en een snuf peper.
4) Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en laat hierin de boter smelten. 
5) Voeg de geklutste eieren toe en laat even staan tot je aan de buitenste randen ziet dat t begint te stollen. 
6) Met een spatel ga je langzaam een "8" maken in de pan om zo je ei te laten stollen.
7) Wanneer de eieren nog een beetje vochtig en glanzend zijn stop je met roeren en draait het vuur uit. Dit doe je omdat ze nog nagaren in de pan.
 
Serveer en strooi er bieslook en Parmezaanse kaas overheen.
 
Om het feestje af te maken eet je dit perfecte roerei met een dikke plak versgebakken brioche brood, gegrilde asperges en wat gerookte zalm. Een ideaal recept voor de Pasen.
 
Enjoy & Happy Easter! 
 
 

Over Culinessa

Vanessa ook wel bekend als Culinessa is mama van twee kids en deelt op Culinessa.com allerlei heerlijke recepten. Er is voor haar niks leukers dan bezig zijn met eten en drinken en daar mooie en aansprekende content van te maken; visueel maar ook tekstueel.

Zowel het uitwerken van het idee, het recept ontwikkelen als het stylen en fotograferen geven haar energie. "Ik ben dan ook gek op mooie settings (gedekte tafels, ochtendrituelen, borrelmomenten of recepten), maar probeer wel altijd het onderwerp in de spotlight te zetten wanneer ik fotografeer. Zo is het voor mij een feestje als jullie zin krijgen om direct aan de slag te gaan met een recept dat ik deel op Culinessa.com."

Shop hier het Gallery servies: