ESSENZA Yule Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Yule Chambray blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Hoeslakens zijn er in verschillende materialen, kleuren en maten. Het kiezen van het juiste hoeslaken kan veel invloed hebben op de uitstraling van je slaapkamer. Ontdek snel hoe je het juiste hoeslaken vindt.

De juiste maat en kleur van je nieuwe hoeslaken

Een geschikt hoeslaken kiezen begint bij het kiezen van de juiste maat. Heb je geen idee welke maat hoeslaken je moet kopen? Bekijk dan onze pagina over welke maat hoeslaken je nodig hebt, easy does it.

Mensen zijn vaak geneigd om voor een wit hoeslaken te kiezen, een veilige en frisse keuze. Wel is het zo dat wanneer je een dekbedovertrek met een kleurrijke print op bed hebt liggen en je dit combineert met een wit hoeslaken, het contrast erg groot wordt. Daarom raden wij aan om juist een hoeslaken te kiezen in een kleur die terugkomt in het dekbedovertrek. Zo zorg je ervoor dat je bed en matras een geheel vormen, waardoor je slaapkamer er super stylish uit komt te zien! Do you need help? Hier laten we je de mooiste combinaties van dekbedovertrekken met kleurrijke hoeslakens zien.

De materiaalkeuze is nog een tandje lastiger en hangt absoluut af van persoonlijke voorkeur. Om je daar een handje bij te helpen, zetten we hieronder alle ins & outs van de verschillende kwaliteiten van hoeslakens voor je op een rijtje. Lees alles over hoeslakens gemaakt van de volgende materialen: 

 

Hoeslakens van katoen perkal

Het Premium Percale hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van het fijnste gekamde 200TC katoen perkal en voelt daardoor fris en zacht aan. Katoen perkal is doorademend en vochtabsorberend en dat maakt dit materiaal uitermate geschikt voor in de zomer. De speciale snit en het elastiek rondom zorgen voor een goede pasvorm. Het hoeslaken is afgewerkt met een easy care finish, hierdoor is het hoeslaken onderhoudsvriendelijk en kreukvrij en dat betekent dat de strijkbout er niet aan te pas komt, yay! De Premium Percale hoeslakens van ESSENZA hebben een hoekhoogte van 35 cm. 

Hoeslakens van premium jersey

Het Premium Jersey hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van het fijnste gekamde katoen en voelt daardoor heerlijk fris en zacht aan op de huid. De toevoeging van elastaan maakt het hoeslaken elastisch en zorgt voor een ideale pasvorm. Het hoeslaken is zeer onderhoudsvriendelijk en kreukvrij. De katoenen stof heeft een gewicht van 160 gr/m2 en maakt dit hoeslaken tot een echte premium kwaliteit. Dit Premium Jersey hoeslaken van ESSENZA heeft een hoekhoogte van 35 cm. 

Hoeslakens van biologische jersey

The Perfect Organic Jersey hoeslakens van ESSENZA zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en 5% elastaan. In combinatie met elastiek rondom zorgt dit voor een extra sterke stretchkwaliteit en heeft dit hoeslaken de perfecte fit. De stof is pillingvrij, waardoor het hoeslaken super zacht en glad blijft. Bovendien is dit materiaal ademend en vriendelijk voor de huid! The Perfect Organic Jersey hoeslakens van ESSENZA hebben een hoekhoogte van 35 cm.

Hoeslakens van katoen satijn

Het Satin hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van de fijnste gekamde 220TC katoen satijn en voelt daardoor heerlijk zacht en soepel aan op de huid. De speciale manier van weven geeft het katoensatijnen hoeslaken een luxe uitstraling en lichte glans. Het elastiek rondom zorgt voor een ideale pasvorm. Het hoeslaken is zeer onderhoudsvriendelijk en kreukvrij. Het hoeslaken heeft een gewicht van 130 gr/m2 en voelt licht en soepel. Het Satin hoeslaken heeft een hoekhoogte van 30 cm.

Een tip van onze stylisten

Geen zin om je dekbedovertrek of hoeslaken te strijken? Vul een plantenspuit met water en nevel het water voorzichtig over de stof, zorg er wel voor dat de stof niet te nat wordt en laat het vervolgens opdrogen. Het resultaat is een prachtig kreukvrij laken. 

ESSENZA Karli Purple tulip Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Karli Purple tulip Dekbedovertrekset 240 x 220 cm