Toggle Nav User Search

Zo kies je het juiste hoeslaken!

Hoeslakens zijn er in verschillende materialen, kleuren en maten. Het kiezen van het juiste hoeslaken kan veel invloed hebben op de uitstraling van je slaapkamer. Ontdek snel hoe je het juiste hoeslaken vindt.

Een keer iets anders dan wit

Vaak is iemand geneigd om voor een wit hoeslaken te kiezen, een veilige en frisse keuze. Wel is het zo dat wanneer je een dekbedovertrek met een kleurrijke print op bed hebt liggen en je combineert dit met een wit hoeslaken, het contrast erg groot wordt. Daarom raden wij aan om juist een hoeslaken te kiezen in een kleur die terugkomt in het dekbedovertrek. Zo zorg je ervoor dat je bed en matras een geheel vormen, waardoor je slaapkamer er super stylish uit komt te zien! 

Twijfel je nog over de kleur van het hoeslaken? Bij elk dekbedovertrek zijn een aantal bijpassende hoeslakens aangegeven. De materiaalkeuze hangt af van persoonlijke voorkeur. 

ESSENZA Premium Percale hoeslakens

Het Premium Percale hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van het fijnste gekamde 200TC katoen perkal en voelt daardoor fris en zacht aan. De speciale snit en het elastiek rondom zorgen voor een goede pasvorm. Het hoeslaken is afgewerkt met een easy care finish, hierdoor is het hoeslaken onderhoudsvriendelijk en kreukvrij. 

ESSENZA Premium Jersey hoeslakens

Het Premium Jersey hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van de fijnste gekamde katoen en voelt daardoor heerlijk fris en zacht aan op de huid. De toevoeging van elastaan maakt het hoeslaken elastisch en zorgt voor een ideale pasvorm. Het hoeslaken is zeer onderhoudsvriendelijk en kreukvrij. De katoenen stof heeft een gewicht van 160 gr/m2 en maakt dit hoeslaken tot een echte premium kwaliteit. Dit Premium Jersey hoeslaken van ESSENZA heeft een hoekhoogte van 35 cm. 

 

Bekijk al onze Premium jersey hoeslakens

ESSENZA Satin hoeslakens

Het Satin hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van de fijnste gekamde 220TC katoen satijn en voelt daardoor heerlijk zacht en soepel aan op de huid. De speciale manier van weven geeft het katoensatijnen hoeslaken een luxe uitstraling en lichte glans. Het elastiek rondom zorgt voor een ideale pasvorm. Het hoeslaken is zeer onderhoudsvriendelijk en kreukvrij. Het hoeslaken heeft een gewicht van 130 gr/m2 en voelt licht en soepel. Het Satin hoeslaken heeft een hoekhoogte van 30 cm.

Bekijk al onze Satin hoeslakens

ESSENZA Mako Jersey hoeslakens

Het Mako Jersey hoeslaken van ESSENZA is gemaakt van de fijnste gekamde katoen en voelt daardoor heerlijk zacht en soepel aan. Doordat het katoen gebreid en elastisch is, past het hoeslaken perfect om je matras. Het hoeslaken heeft een hoekhoogte van 33 cm. De zachte stof is gemaakt van 100% katoen met een gewicht van 140 gr/m2. De stof heeft een zijdeachtige glans, kreukt niet en is onderhoudsvriendelijk. 

Bekijk al onze Mako Jersey hoeslakens 

Een tip van onze styliste

Geen zin om je dekbedovertrek of hoeslaken te strijken? Vul een plantenspuit met water en nevel het water  voorzichtig over de stof, zorg er wel voor dat de stof niet te nat wordt en laat het vervolgens opdrogen. Het resultaat is een prachtig kreukvrij laken. 

 

Twijfel je over welke maat hoeslaken jij nodig hebt? Bekijk dan snel de adviespagina.

Copyright © 2019 ESSENZA HOME